Понад півтори тисячі призовників відправила Дніпропетровщина навесні й восени нинішнього року служити в армію. Лише кожний п’ятий з них опинився за межами області, повідомив заступник військкома області Сергій Полуциган.

У військкоматі відзначають велике бажання молоді служити в армії, що особливо проявилося під час осіннього призову. «Молоді люди зрозуміли, що це їх останній шанс пройти строкову службу. Адже багато хто пов’язує із нею свою подальшу професійну діяльність, — підкреслив Сергій Полуциган. — Тому в нас був серйозний конкурсний відбір».

Заступник комісара нагадав, що з липня майбутнього року вдвічі збільшать мінімальне грошове забезпечення військовослужбовця військової служби за контрактом. Із січня воно зростає на 60 відсотків, з квітня — на 80 відсотків. Таким чином, мінімальна грошова допомога 18-річного контрактника із середньою освітою, що тільки-но поступив на службу, становитиме близько 2600 гривень.

«Передбачено повний соцпакет: надання місця в гуртожитку, право на оплачувану тридцятиденну відпустку, стовідсоткова оплата лікарняного, виплата матеріальних допомог, безплатне лікування в медзакладах Міноборони України та інше», — зазначили у військкоматі.

Уже через рік контрактна армія в Україні має становити 157 тисяч осіб, а до 2017-го — 110 тисяч.