З вітальним словом до присутніх звернувся заступник голови комітету Степан Чернявський. Участь у заході взяли також перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький (у режимі відео-конференції), директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОДА Алла Стоянова, голова Болградської РДА Геннадій Бамбура, голова Болградської міської ради Сергій Димитрієв, заступник директора департаменту — начальник управління тваринництва та племінної справи Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства Олена Дадус, член Ради Асоціації земельної спілки України Сергій Біленко, заступник начальника Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та Нижнього Дунаю Олег Чижик, директор Асоціації «Виноградарі та винороби України» В’ячеслав Пономарьов, а також місцеві сільськогосподарські товаровиробники, представники громад та асоціацій.

Під час форуму його учасники акцентували увагу на питаннях розробки та впровадження нових інструментів зміцнення агропромислової галузі в Одеській області, реалізації можливостей земельної реформи для дрібних та середніх сільгосптоваровиробників. Також було обговорено питання земельної децентралізації та нового порядку зміни цільового призначення земельних ділянок, висловлено пропозиції щодо реалізації підтримки регіонального розвитку, а також сучасного стану і перспективи вирощування та виробництва вина в Одеській області.

Як зауважив Степан Чернявський, підбиваючи підсумки заходу, планувалось, що учасники форуму працюватимуть у панелях, але виступи спікерів були настільки цікавими, що робота в залі безперервно продовжувалася майже п’ять годин. «Аграрії ставили гострі питання та вносили пропозиції щодо розвитку сектору. Дуже дякую всім, хто відвідав захід у Болграді. Дякую організаторам, спікерам та гостям за продуктивний день», — наголосив він.

Програмою заходу передбачено також, що він відбуватиметься у два етапи. Наступний етап агрофоруму прийматиме місто Ананьїв Одеської області. Тут йтиметься про державну підтримку українських аграріїв, можливості, які відкрила земельна реформа та результативну організацію зрошення.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.