Опалювальний сезон стартує вчасно, але...

Такий висновок зробили відповідальні посадовці міськради, заступник Кропивницького міського голови Олександр Вергун та начальник головного управління житлово-комунального господарства міської ради Віктор Кухаренко після проведення інспектування низки теплопостачальних об’єктів обласного центру.

Минулого тижня на Кіровоградщині побувала начальник відділу департаменту житлової політики та благоустрою Міністерства розвитку громад та територій Світлана Отколенко, яка, зокрема, проінспектувала перебіг підготовки до опалювального періоду у Кропивницькому і високо оцінила роботу комунальних служб міста.

«Після завершення минулого опалювального сезону на КП «Теплоенергетик» одразу розпочали підготовку до сезону 2021—2022, — запевнив Олександр Вергун. — Хочу довести до відома мешканців, що процедурі укладення договору з НАК «Нафтогаз України» ми приділили виключну увагу». Але — за наявності договору на постачання природного газу, уточнив посадовець.

Водночас, щоб місто отримало необхідні номінації на газ, раніше міський голова Андрій Райкович узяв участь у низці нарад у профільних міністерствах.

За інформацією прес-служби міськради, нині в Кропивницькому до мереж централізованого опалення підключено майже 800 багатоквартирних будинків. При цьому майже 70% квартир у них — на автономних системах опалення. Це впливає на кінцеву вартість теплового тарифу для населення.

Крім того, централізовано опалюється майже 80% закладів освіти та всі комунальні медзаклади.