За даними прес-центру штабу ООС, в районі Трьохізбенки ворожі збройні формування обстріляли наші позиції з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. Поблизу Новотошківського окупанти гатили зі станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів, а також стрілецької зброї.

Поблизу Нью-Йорка ворог лупив зі станкових протитанкових гранатометів. Біля Красногорівки — з автоматичних станкових гранатометів. В напрямку Кримського найманці двічі застосували міномети калібру 82 мм, великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

«Унаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав вогнепальне осколкове поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я — задовільний. Українські захисники вели активну оборону та давали належну відповідь противнику, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Криміногенна ситуація в районі проведення Операції об’єднаних сил оцінюється як стабільна. Упродовж минулої доби підрозділи поліції зведених загонів перевірили понад чотири тисячі транспортних засобів, а також виявили 56 адміністративних правопорушень та розкрили 22 злочини. Крім того, в порядку реалізації комплексу безпекових заходів в інтересах цивільного населення піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували майже шість гектарів території, передали на знищення 111 вибухонебезпечних предметів та повністю відновили сім пошкоджених будинків», — зазначили в штабі.

Від початку бойових дій на Донбасі через порушення права на життя та безпеку загинули майже 14 тисяч громадян України. Про це заявила днями Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час засідання Генасамблеї Асоціації Омбудсманів Середземномор’я, до якої її було прийнято. За її словами, серед загиблих — чотири тисячі мирних жителів, в тому числі 152 дитини. Ще 34 тисячі людей були поранені. «Крім того, в незаконному ув’язненні на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей перебувають 296 громадян України. З яких 252 — цивільні особи, а 44 — військовослужбовці», — зазначила вона.