Захід став справжнім святом для шанувальників народної пісні. До концертної програми, яку відкрив «Марш українських козаків», зокрема, увійшли пісні «Сєвєродонецький вальс», «Цвіте бузок». Лунали ліричні мелодії у виконанні жіночої групи народного хору та чоловічого дуету Івана Крохмаля та Олександра Хацкова.

Звертаючись до ювіляра й очолюваного ним колективу, заступниця керівника міськВЦА Ірина Степаненко зазначила: «Сьогодні ми бачимо на цій сцені перлину нашого міста — наш народний хор. Майже півстоліття ви керуєте колективом, завдяки вашій старанності «Козачі наспіви» знають по всій Україні та за її межами».

Свої привітання Івану Крохмалю адресували начальниця управління культури, національностей, релігій та туризму Луганської ОДА Аліна Адамчук, численні колеги ювіляра.

Івану Крохмалю, який з 1973 року є беззмінним керівником народного хору «Козачі наспіви» і з 1974 року входить до спілки композиторів Луганщини, є чим пишатися. За 48 років колектив став переможцем і лауреатом багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсів і фестивалів. Іван Крохмаль, якого вважають старійшиною серед творчих керівників самодіяльних колективів Луганщини, написав майже 300 пісень і видав сім пісенних збірок.