Таким кілька років у складі «гірників» був Жуніор Мораес (на знімку). Але він зазнав важкої травми і тривалий час лікувався. Він розповів, коли збирається повернутися на поле:

«Я дуже добре пам’ятаю, як зазнав цієї травми. Це був кінець сезону, ми готувалися до матчу з «Олександрією». Загалом було дуже велике навантаження, тому що перед Євро хотілося набрати хороші кондиції і допомогти «Шахтарю» в останніх матчах чемпіонату.

В одному з епізодів на тренуванні я стрибнув, щоб замкнути навіс, а коли приземлився на газон, то відчув, що щось тріснуло в мене в нозі. Це був один із найжахливіших моментів у моїй кар’єрі.

Ми одразу досягли угоди з медичним штабом «Шахтаря», що моє відновлення відбуватиметься у Бразилії під наглядом лікарів з хорошим досвідом роботи з таким видом травм. Тепер у мене період завершальної стадії відновлення. Необхідно дуже акуратно ставитися до навантажень, тому що додалося багато вправ: швидкісні ривки, стрибки, удари. Це дуже делікатна справа, щоб не сталося рецидиву.

Лікарі кажуть, що майже два місяці залишилося до повернення на поле. Тут головне — не поспішати, а йти крок за кроком».

Не тільки прихильники «гірників» чекають на повернення важливого виконавця. Можливо, він ще стане в пригоді збірній України.

Фото ФК «Шахтар».