Заклад було створено для постійного проживання громадян літнього віку, ветеранів війни і праці, осіб з інвалідністю, котрі потребують стороннього догляду, побутового й медичного обслуговування.

Як з’ясувалося, в пансіонату відсутня ліцензія на здійснення медичної практики, при цьому штатним розписом передбачена посада лікаря, яка, до речі, є вакантною.

«Не виконуються заходи, передбачені індивідуальним планом реабілітації, тому що медична сестра з масажу і кабінет ЛФК теж відсутні», — зазначають перевіряльники.

Також не сконструйовано ліфти або інші пристосування для зручності переміщення осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення між поверхами. Тому підопічні, котрі проживають на другому поверсі — а це здебільшого ті, хто не може самостійно пересуватися, — не мають змоги виходити на прогулянки.

«Також у пансіонаті була відсутня інформація про контакти органів державної влади, до яких жителі закладу можуть звернутися в разі порушення їхніх прав та інтересів. Відсутня і «Скринька довіри», поштова скринька розміщена тільки на першому поверсі, що обмежує доступ до неї мешканців другого і третього поверхів, відсутні інформаційні стенди з інформацією про права людини», — додають представники Уповноваженого, які підготують звіт з рекомендаціями стосовно поліпшення стану надання соціальних послуг мешканцям пансіонату.

Дніпропетровська область.