«Металіст 1925» — «Олександрія». 2:5. Харків. ОСК «Металіст». Рефері — Дмитро Бондаренко (Одеса). Голи: Криськів, 63, Ременюк, 85 — Мустафаєв, 24, 29, Копина, 52, Кірюханцев, 70, Устименко, 90+1.

Тренер гостей Юрій Гура зробив істотну ротацію складу, дав можливість зіграти молоді і тим, хто має мало ігрового часу. І футболісти блискуче виправдали довіру наставника.

У першому таймі харків’яни показали невпевнену гру, особливо в завершальній стадії атак. А гості діяли просто і надійно, грали на контратаках і забили два м’ячі. Дублем відзначився 20-річний Еміль Мустафаєв (на знімку).

Обидва рази результативні передачі йому робив аргентинець Спінеллі.

Одразу після перерви господарі рішуче заходилися надолужувати згаяне. Але знову наразилися на неприємність. Олександрійці довгою передачею через центр поля вискочили в контратаку. Устименко скинув м’яч на хід

Копині, і той вразив ціль, пробивши над воротарем.

Харків’яни не здавалися і зменшили відставання. Вони подали кутовий, і після відскоку Криськів розстріляв ворота гостей. Зрозуміло, гра загострилася, але гості не пішли в глуху оборону, щоб зберегти рахунок. Навпаки, вони продовжували йти вперед. Спершу Кірюханцев влучив у бокову стійку. А вже в іншому епізоді через кілька хвилин домігся свого — головою забив четвертий м’яч.

Після цього гра дещо заспокоїлася. Однак Задерака, котрий вийшов на заміну, зробив передачу на дальню стійку, яку замкнув Ременюк.

Однак останнє слово було за гостями. На першій доданій хвилині вони забили ще. Отже, «Олександрія» здобула переконливу перемогу в гостях і першою вийшла до 1/4 фіналу.

***

Кубкові баталії продовжилися вчора. У Луцьку зустрілися «Верес» і «Ворскла» — 1:3. Голи: Сергійчук, 90+3 (п) — Кане, 21, Першич, 67, Яворський, 83. Вилучено Дахновського («Верес», 70, пряма червона картка). «Ворскла» вийшла до чвертьфіналу. Сьогодні гратимуть ще три матчі.

Фото ФК «Олександрія».