На знімку: Олександр Пасічний (ліворуч) вручив футбольні м’ячі учасникам змагань.

Цього року Асоціація футболу Миколаївської області врахувала побажання районних та міських федерацій та ухвалила рішення проводити змагання до річниці не в обласному центрі, а у віддалених від нього місцевостях. Упродовж двох днів турніри з футболу відбувалися в селищах Казанка та Арбузинка. Відвідав їх і народний депутат України, голова Асоціації футболу Миколаївської області Олександр Пасічний.

Він провів у Казанці робочу нараду з головами та представниками територіальних громад, спортсменами, тренерами, на якій було обговорено проблеми, які лише силами громад роз-в’язати складно. Так, існує питання оплати праці тренерів, яка нижча за тарифною сіткою, ніж у вчителів фізкультури в школах. Хоча тренер вкладає у свого вихованця більше зусиль, застосовуючи індивідуальний підхід. Велика проблема — нестача фінансування на організацію поїздок юних спортсменів на змагання навіть у межах області. Гостро повстало питання реконструкції та побудови нових стадіонів. Усі проблемні питання народний депутат узяв до уваги та до роботи.

У Казанці Олександр Пасічний оглянув дитячо-юнацьку спортивну школу, яка збудована за сучасними вимогами і може скласти конкуренцію схожим школам в обласному центрі. Спортивна база селища утримується на такому високому рівні завдяки територіальній громаді, яку очолює Олег Асмолов.

Під час проведення спортивних заходів до Дня народження миколаївського футболу Олександр Пасічний відвідав селище міського типу Арбузинка, де провів нараду з Арбузинським селищним головою Євгеном Травянком та головами громад інших районів області. Обговорили питання розвитку спорту та інфраструктурних об’єктів, будівництва доріг, з’ясували проблемні питання та можливості їх спільного вирішення.

В Арбузинці на трьох полях відбулися футбольні матчі, в яких змагалися дитячі та дорослі команди, ветерани футболу. Один із матчів відбувся на футбольному полі селищної загальноосвітньої школи № 2 імені Т.Г. Шевченка. Саме у цьому закладі триває масштабна реконструкція, передбачена програмою «Велике будівництво».

Школа є опорним навчальним закладом Арбузинської селищної територіальної громади. Сьогодні тут здобувають освіту 544 учні. Будівлю сучасної школи введено в експлуатацію 42 роки тому, й відтоді заклад не бачив такого масштабного ремонту, який здійснюється нині.

Олександр Пасічний зазначив: «Надихають і радують такі істотні зміни в сільських громадах, які стали можливі завдяки ентузіазму та активності самих громад та підтримці з боку центральної влади».

Миколаївська область.

Фото з відкритих джерел.