На цьому акцентував народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності В’ячеслав Медяник (на знімку ліворуч) під час засідання координаційної ради з протидії поширенню наркоманії серед неповнолітніх, до якої він входить.

«Досвід регіону може бути корисним і для інших, тож так само потрібно залучати й інші області країни до боротьби з цими явищами», — сказав парламентарій.

В’ячеслав Медяник впевнений, що ефективну роботу координаційної ради забезпечує в тому числі й співпраця між представниками органів місцевого самоврядування, правоохоронцями, медиками, освітянами, громадськими організаціями та народними депутатами.

Було зазначено, що протягом минулого року в області проведено тисячі інформаційно-просвітницьких і корекційних заходів, акцій, тренінгів зі студентами, школярами, батьками щодо профілактики наркоманії та алкоголізму серед дітей. Проводилися й індивідуальні бесіди та обстеження, надавалася необхідна допомога потребуючим. Така ж робота триватиме й у 2024-му.

«Продовжуємо виконувати нашу програму профілактики залежності серед дітей. Звісно, цьому не сприяє загальна ситуація у країні, яка перебуває у стані війни, а лише загострює проблеми залежностей. Та наше головне завдання — захистити майбутнє України — наших дітей і надати всю можливу підтримку їхнім батькам із цих питань. Тож маємо багато роботи», — сказав голова координаційної ради Михайло Кошляк (на знімку праворуч).

Зазначимо, що Регіональна комплексна програма профілактики залежностей та їх соціальних наслідків серед дітей у Дніпропетровській області на 2022—2026 роки охоплює напрями освіти, охорони здоров’я, правоохоронної та інформаційної сфер задля захисту неповнолітніх від наркоманії та алкогольної залежності.

Фото Дніпропетровської обласної ради.