30 жовтня. «Інгулець» — «Верес». 0:0. Кропивницький. «Зірка». 350 глядачів. Рефері — Катерина Монзуль (Харків).

«Маріуполь» — «Динамо». 2:3. Голи: Мишньов, 4 (п), Сидорчук, 5, 68, Шапаренко, 29, Клименко, 90+2.

«Маріуполь»: Турбаєвський, Стасюк, Меліченко, Мампассі, Драмбаєв, Чех (Спіровський, 74), Мишньов, Очеретько (Шостак, 57), Кащук (Клименко, 78), Микитишин (Удод, 46), Топалов (Петерман, 78). Тренер — Остап Маркевич.

«Динамо»: Бущан, Кендзьора (Тимчик, 64), Забарний, Сирота, Караваєв (Шабанов, 84), Сидорчук (Шепелєв, 84), Шапаренко, Буяльський, Циганков, де Пена (Вітінью, 72), Вербич (Гармаш, 64). Тренер — Мірча Луческу.

Рефері — Віталій Романов (Дніпро).

Маріуполь. Стадіон імені Володимира Бойка. 1 200 глядачів. 15 градусів.

«Шахтар» — «Десна». 4:1. Голи: Соломон, 8, Безбородько, 23, Судаков, 26, Тете, 62, Фернандо, 64.

«Шахтар»: Трубін, Додо (Конопля, 74), Бондар, Марлон (Кривцов, 74), Ісмаїлі (Матвієнко, 65), Майкон, Степаненко (Маркос Антоніо, 65), Тете, Судаков, Соломон, Фернандо (Мудрик, 65). Тренер — Роберто Де Дзербі.

«Десна»: Литовка, Жук (Тотовицький, 79), Сафронов, Цимбалюк, Селін, Картушов, Калитвинцев (Шевцов, 85), Арвеладзе (Масалов, 69), Юрченко (Завійський, 69), Домбровський, Безбородько (Будківський, 79). Тренер — Олександр Рябоконь.

Рефері — Денис Шурман (Київська область). Київ. НСК «Олімпійський». 3 184 глядачі. 7 градусів.

31 жовтня. «Колос» — «Львів». 0:1. Ковалівка. «Колос». 1 073 глядачі. Рефері — Дмитро Бондаренко (Одеса). Гол: Романчук, 83.

«Рух» — «Олександрія». 0:0. Львів. «Арена Львів». 1 289 глядачів Рефері — Ігор Пасхал (Львів). Вилучено Кузика («Рух», 90+3, друге попередження).

«Металіст 1925» — «Зоря». 1:6. Харків. ОСК «Металіст». 3 234 глядачі. Рефері — Олександр Шандор (Львів). Голи: Ременюк, 6 — Аллаг’яр, 9, 55, Гладкий, 38, 71, Фрімпонг, 77, Алібеков, 90+2. Вилучено Шершня («Металіст 1925», 65, друге попередження).

У Маріуполі початок матчу був стрімкий — господарі вже на 4-й хвилині відкрили рахунок із пенальті. М’яч влучив у руку Сидорчука. Хоча експерт і великий авторитет суддівської справи Мирослав Ступар з Івано-Франківська стверджує, що призначення було неправильне. Але, як то кажуть, недовго музика лунала... Сидорчук (на знімку) за якусь хвилину реабілітувався, влучив ударом здалеку. Потім Шапаренко поборовся й успішно зіграв на добиванні.

Гості могли відзначитися ще. Вони вшістьох вискочили на кількох маріупольців. Але цю перспективну атаку гостей свистком про завершення тайму зупинив рефері Романов. Хоча було багато зупинок. Та ще й жовту картку показав Вербичу, котрий не погодився з таким рішенням.

Після перерви кияни продовжували домінувати. І знову свою далекобійну «гармату» увімкнув Сидочук, влучивши в ліву «дев’ятку».

На доданій другій хвилині Клименко скоротив розрив. Але останнє слово було за рефері Романовим. Він знову свиснув, коли кияни побігли на порожні ворота, які залишив Турбаєвський, і завершив поєдинок...

Мірча Луческу:

— Дуже злий на підопічних, бо, як і в матчі за Кубок України, вони повелися як аматори, а не як професіонали: замість того щоб забивати, контролювати гру, вони розслабилися, діяли так, як хотіли, тягли ковдру на себе. В результаті вийшло нервове закінчення матчу.

Могли завершити цю гру і 5:1, і 6:1, але кожен із наших футболістів трактував моменти так, як хотів. І ці трактування були неправильними. Було багато егоїзму з боку гравців нашої команди. Це те, що мені не сподобалося у двох матчах із «Маріуполем».

Відзначу гравців суперника. «Маріуполь» має хорошого тренера, хороших, швидких виконавців, які мають майбутнє. Але їм бракує досвіду...

***

Півоборонець «гірників» Соломон у дебюті зустрічі проти «Десни» на дальній стійці замкнув передачу від Додо. Надалі господарям, здавалося, нічого не загрожувало. Але...
Безбородько відірвався від переслідувачів і пробив у дальній кут воріт Турбіна.

То був нетривалий шок для господарів. Вони швидко оговталися і знову вийшли вперед. Судаков завдав потужного удару без шансів для Литовки.

У другому таймі донеччани мали велику перевагу і забили ще два м’ячі.

***

Варто відзначити розгром, який вчинила в Харкові «Зоря». Гра була жвавою і гострою, з моментами біля обох воріт. Але забивали гості.

Фото ФК «Динамо».