Василь Буджак, Олег Марусяк та Роман Сілецький (зліва направо).

Завдяки Національній програмі «Велике будівництво» цьогоріч на Прикарпатті будують та ремонтують також дванадцять мостів. У рамках цієї програми відновлюють і дороги місцевого значення області. Їх довжина на Івано-Франківщині — понад три тисячі кілометрів. А фінансування вкрай недостатнє. Тому народні депутати від Прикарпаття ініціювали у Верховній Раді передачу частини цих автошляхів у державне підпорядкування.

«Відповідний наказ від голови Укравтодору Євгена Кузькіна стосується передачі 150 кілометрів доріг місцевого значення на баланс Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області, — повідомив керівник служби Василь Буджак напередодні Дня автомобіліста і дорожника. — З усією відповідальністю оновлюватимемо їх, як і державні».

Народний депутат Олег Марусяк вважає таке рішення частиною виконання своїх зобов’язань перед виборцями Прикарпаття. Парламентарій пройшов до Верховної Ради за партійним списком та представляє Івано-Франківщину в складі фракції «Слуга народу». Серед найчастіших запитів — саме щодо стану доріг місцевого значення, приміром, Озеряни—Рожнів чи Креховичі—Дзвиняч.

«За два роки депутатської діяльності довелося вникати в різні сфери економіки області, однак стан дорожнього господарства — один із пріоритетів розвитку, — стверджує Олег Марусяк. — Прагну привернути увагу чи з парламентської трибуни, чи в стінах уряду до нагальних проблем. Радий, що вдалося добитися передачі понад чотирьох кілометрів доріг комунального значення, що належали Калуській міській раді, в державне підпорядкування. Тепер ці вулиці стали частиною дороги Т-14-19 Миколаїв—Калуш. Маю напрацювання і щодо інших об’їзних, зокрема Рогатина, Івано-Франківська. Нині в їх будівництві є нагальна потреба».

На спільних завданнях задля відновлення автошляхів та покращення безпеки дорожнього руху наголошує й керівник ДП «Дороги Прикарпаття» Роман Сілецький. Адже траси державного значення важливі, як артерії області. Однак і місцеві дороги є запорукою розвитку Івано-Франківщини. Бо за цим — комфорт кожного жителя.

Івано-Франківська область.

Фото автора.