Це буде перше в області «гібридне» поле. Арену з трибунами на 19 тисяч глядачів приводять до стандартів ФІФА та УЄФА.

Як розповів народний депутат України Юрій Корявченков, побудований піввіку тому «Металург» колись приймай матчі єврокубків, але давно застарів: тренувальні приміщення були в жалюгідному стані, всередині сипалася штукатурка.

«Металург» бачив багато баталій, але потім став занедбаним. Тут була розруха. Після повної реконструкції стане стадіоном європейського рівня. Будівництво йде швидкими темпами», — зазначив депутат.

Гібридне футбольне поле — родзинку стадіону — облаштують за інноваційною системою: підготовлену основу застелять полімерним полотном, на якому компонуватимуть штучний ворс і натуральну траву. Підрядники вже готують ґрунтову основу і прокладають траншею для дренажу.

«У нашому регіоні таку технологію застосовують уперше. Вона відповідає сучасним вимогам світового футболу. Комбінація штучного й натурального газонів зробить поле більш зносостійким. Набагато легше буде заміняти пошкоджені сегменти. І спортсменам зручніше», — каже проектувальник Андрій Матвєєв.

По периметру закінчують бетонувати трибуни. Над західною зводять надбудову. На чотирьох поверхах з’являться тренерські й роздягальні для команд гравців, а також VIP-зони, коментаторські та місця для журналістів. У підтрибунних приміщеннях розмістять спортивні зали, в яких вихованці місцевої ДЮСШ зможуть займатися боксом, важкою атлетикою, боротьбою і карате. А на перших поверхах, де перебуватимуть глядачі, передбачили медпункти, буфети й туалети. Для людей з інвалідністю обладнають підйомники, пандуси, розширені дверні отвори і спеціальні місця на трибунах.

«На будівельному майданчику працюють понад двісті людей і майже п’ятнадцять машин. Хочемо встигнути із зовнішніми роботами до настання холодів. Потім усі сили кинемо на облаштування підтрибунних приміщень», — підкреслив гендиректор підрядної організації Сергій Гавриленко.

Дніпропетровська область.

На знімку: народний депутат Юрій Корявченков (крайній ліворуч) ознайомився з перебігом реконструкції.

Фото з відкритих джерел.