Тому питання національної оборони дуже актуальне для мешканців області, адже від такого сусіда можна чекати будь-яких прикрих несподіванок.

Посадовці, які відповідають за дотичні питання оборони, та військові провели в Ніжині тематичну конференцію для розгляду виконання Закону України «Про основи національного спротиву», який набуває чинності з
1 січня 2022 року. Він має на меті швидке та раціональне об’єднання військових структур та громадського руху спротиву в разі загрози. Документом передбачені, зокрема, особливості підготовки громадян до національного спротиву.

Участь у заході взяв голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус. На конференції, як повідомляє департамент інформаційної політики Чернігівської ОДА, зазначалося, що в області вже діє окрема бригада територіальної оборони, в кожному районі та в Чернігові — окремі батальйони. Учасники конференції були одностайні в думці, що область раціонально поділена на зони територіальної оборони. Утім, потребує вивчення питання організації управління та матеріально-технічного забезпечення добровольчих загонів. Крім того, для проведення заходів територіальної оборони необхідно прийняти відповідні програми на місцевому рівні.

У рамках конференції її учасники оглянули зразки озброєння і спорядження 163-го батальйону тероборони Ніжина.

Голова Чернігівської ОДА також відвідав спеціальний авіа-ційний загін оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС. Він високо оцінив можливості медичної спецтехніки та повідомив про намір збудувати майданчик для розміщення медичного гелікоптера на на території Чернігівської обласної лікарні.

Чернігівська область.