Його мета — надати дітям можливість покращити навчальний процес та умови для шкільного дозвілля за рахунок бюджету громади.

Ініціатива розрахована на учнів 7—11-х класів, які мають сформулювати ідею проекту, подати його на спеціальну платформу та здобути підтримку учнів своєї ж школи шляхом голосування.
У пілотному «Шкільному громадському бюджеті-2021» учнями 23 закладів освіти було подано 105 проектів, 33 з яких здобули перемогу за кількістю голосів. Усі проекти-переможці були реалізовані коштом громади.

Відтепер у 23 школах є сучасні зони відпочинку, медіастудія, облаштовані інтерактивно-розважальні класи, а окремі учні навіть готуються до підкорення Карпат, маючи необхідне туристичне спорядження. В переліку проектів-переможців «Шкільного громадського бюджету-2021» — зона відпочинку та сучасний клас інформатики в Тернопільському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа I—ІІІ ступенів — правовий ліцей № 2», медіа-студія у загальноосвітній школі № 4, «STEM-лабораторія» у навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа I—ІІІ ступенів — економічний ліцей № 9» ім. І. Блажкевич тощо.

У вересні цього року тернопільські школярі вже вдруге мали можливість спробувати втілити свої мрії у реальність завдяки «Шкільному громадському бюджету-2022». Такою можливістю скористалися діти з 33 шкіл, які запропонували загалом 120 проектів. Голосування за найкращі ініціативи триватиме до 9 листопада включно, а реалізація розпочнеться наступного року. 

Тернопіль.

Фото з відкритих джерел.