Половина — на медичних спеціальностях. Про це розповіла народна депутатка від фракції «Слуга народу», голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина.

Що їх приваблює у навчанні в Україні? Самі студенти склали такий рейтинг факторів. По-перше, висока якість освіти. По-друге, доступна вартість навчання. По-третє,  міжнародне визнання дипломів. До цього додається зручне географічне розташування у центрі Європи та  міжнародні зв’язки. Також важливими чинниками є вартість проживання в країні, визнання українського диплома на батьківщині студента, можливість працевлаштування та проходження практичних занять.

До речі, профільний парламентський комітет рекомендував підтримати законопроект № 5727, що має врегулювати навчання іноземців в українських ЗВО.

Мета цього законопроекту — допомогти іноземним студентам отримати міжнародно визнану якісну й доступну освіту в українських університетах, що гарантуватиме їм професійний успіх у будь-якій країні світу.

Цей законопроект дозволяє навчання рідними мовами іноземних студентів будь-якого походження за таких умов:
— якщо університет має можливість викладати такою мовою, — якщо іноземці навчаються в окремих групах.

До того ж іноземці в обов’язковому порядку вивчатимуть українську мову як окремий предмет протягом усього свого навчання.

Цей законопроект розширить для нас міжнародну договірну базу взаємовигідного партнерства у сфері освіти та відкриє Україні нові можливості як освітнього хабу Європи, переконана Юлія Гришина.