Пройдено більшу частину конкурсу, команди змагалися в номінаціях «Спеціальна підготовка» та «Загальновійськова підготовка».

У перший день військовослужбовці підрозділів аерозольного маскування показали свої навички та майстерність у виконанні нормативів з радіаційного, хімічного та біологічного захисту, використанні озброєння та спеціальної техніки.

Це, зокрема, розгортання польового метеорологічного посту і визначення метеоданих (визначення швидкості та напрямку вітру, температури повітря та ґрунту). Розгортання і підготовка спеціальних машин до роботи, запуск термодимових машин, згортання спеціальних машин у «похідний стан».

Другого дня конкурсу вояки продемонстрували витривалість та вміння володіти стрілецькою зброєю. Ця номінація проводилася у два етапи. Під час першого військовослужбовці в повному спорядженні пробігли дистанцію 1600 метрів та здійснили стрільбу по мішенях з положення стоячи. На початку другого вояки виконали нормативи з одягання загальновійськового захисного комплекту та протигаза. Після одягання засобів індивідуального захисту вони здолали заражену ділянку місцевості та здійснили стрільбу з положення лежачи.

Конкурсанти мали максимально швидко та правильно виконати всі завдання, відповідно до встановлених часових показників та алгоритмів виконання.

Служба зв’язків із громадськістю Командування Сил підтримки ЗС України.

Фото Служби зв’язків із громадськістю Командування Сил підтримки ЗС України.