Упродовж минулого тижня на базі Навчального центру ВМС ЗС України на полігоні з боротьби за живучість, курсантам 5-го навчального курсу Інституту ВМС було проведено курс практичних (теоретичних) занять із боротьби за живучість корабля. Практична підготовка особового складу здійснювалась в умовах, максимально наближених до бойових (аварійних). Курсанти військово-морського закладу навчалися способів боротьби з відкритим вогнем та фактичним надходженням води у приміщення, дій при застосуванні засобів індивідуального захисту органів дихання, очей, шкіри від різних факторів ураження аварій.

За програмою підготовки з боротьби за живучість корабля було проведено заняття щодо вивчення засобів боротьби за живучість та правил захисту особового складу від факторів ураження аварій, боротьби з пожежею у відсіку у складі команди, вивчення порядку використання рятувальних засобів, прийняття типових нормативів відпрацювання дій особового складу корабля у боротьбі за живучість, вивчення порядку використання рятувальних засобів та інше.

Служба зв’язків із громадськістю Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.

Фото Служби зв’язків із громадськістю Командування Військово-Морських силЗбройних Сил України.

ДовІдково

Навчальний полігон із боротьби за живучість корабля — це єдиний в Україні тренажер, який дає змогу проводити в реалістичних умовах, максимально наближених до аварійних, практичне відпрацювання дій екіпажу морського судна. При цьому використовується аварійно-рятувальне майно під час боротьби з місцевими загоряннями та об’ємними пожежами, затоплення всередині корпусу у випадках аварійних пошкоджень зовнішньої обшивки корабля або внутрішніх корабельних трубопроводів, ліквідації пробоїни та виходу із затопленого відсіку корабля.