Один із них із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. За даними прес-центру штабу ООС, поблизу Водяного, що на Приазов’ї, ворог відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів.

У районі населених пунктів Павлопіль та Луганське окупанти лупили із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Біля Новолуганського противник обстріляв наші позиці з автоматичних станкових гранатометів. Неподалік Шумів ворожі війська вели вогонь з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

«Втрат серед військово-службовців Об’єднаних сил немає. Наші військові відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли. В порядку реалізації комплексу безпекових заходів в інтересах цивільного населення піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували 1,5 гектара території та передали на знищення 58 вибухонебезпечних предметів», — зазначили у штабі.