Начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Шаптала провів зустріч з начальником штабу оборони збройних сил Литовської Республіки бригадним генералом Міндаугасом Степонявічусом.

Сторони обговорили ключові питання українсько-литовського військового співробітництва та взаємного обміну досвідом.

Генерал-лейтенант Сергій Шаптала відзначив високу динаміку співпраці між оборонними відомствами обох країн, подякував литовським колегам за незмінну підтримку та висловив зацікавленість у розширенні військового діалогу між генеральними штабами України та Литви.

— Ми налаштовані на більш тісну й широку взаємодію, зокрема у питаннях розвитку спроможностей та запровадження штабних процедур і методик, які вже тривалий час успішно використовуються у генеральному штабі Литви, — зазначив начальник Генерального штабу ЗС України.

Сергій Шаптала та Міндаугас Степонявічус окреслили основні напрями спільної роботи у подальшій перспективі та визначили першочергові кроки для досягнення прагматичних інтересів розвитку спроможностей збройних сил обох держав.

На завершення обидві сторони відзначили змістовність проведеної зустрічі, підтвердили підтримку спільної мети та наголосили на важливості продовження ефективної комунікації для реалізації визначених під час зустрічі завдань.

Текст і фото управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.