В оперативному командуванні «Північ» відбулася робоча зустріч аташе Сухопутних військ при Посольстві США в Україні полковника Брендона Преслі з командувачем військ генерал-майором Віктором Ніколюком та офіцерами управління.

Як повідомила прес-служба оперативного командування «Північ», під час візиту керівний склад ОК «Північ» і американські колеги обговорили низку питань щодо безпекової ситуації у північно-східному регіоні України та напрями співробітництва з США. «Наші підрозділи неодноразово проходили навчання за участю та під керівництвом американських інструкторів. Це і є один із результативних напрямів нашої спільної роботи. Сподіваюся, що співпраця буде тільки поглиблюватися, а позитивні результати нарощуватимуться, — зазначив командувач військ оперативного командування «Північ» генерал-майор Віктор Ніколюк. — Адже важливо, що мета в нас одна — це перемога над ворогом».

Американські партнери цікавилися безпековою ситуацією у територіально-сухопутній зоні відповідальності ОК «Північ». Полковника Брендона Преслі та його помічника майора Джеймса Тіппетса цікавили ефективність та досвід використання матеріально-технічної допомоги, отриманої від США під час виконання бойових завдань українськими військовими. Серед іншого увагу акцентували на застосуванні відомого ПТРК «Javelin». Йшлося на зустрічі й про перспективи спільних дій українських військових та партнерів країни — члена НАТО задля зміцнення обороноздатності України.

Вл. інф.

Фото прес-служби оперативного командування «Північ».