Удару звідти не чекали. Про це заявив у телеефірі очільник МЗС України Дмитро Кулеба, запевнивши, що зараз буде докладено всіх зусиль для зміцнення нашого кордону на північному фланзі. «Це буде і інженерна, і фізична присутність, і обмін розвідувальними даними — посилена прикордонна розвідка», — уточнив міністр.

«Посилення кордону відбувається. Залучено майже 8,5 тисячі людей. Три тисячі — це прикордонники. Решта — нацгвардійці та поліцейські. Беруть участь також авіаційні підрозділи ДПСУ для відстеження можливого потоку мігрантів у бік України», — сказав прес-секретар Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

За його словами, постійно відбувається взаємодія з органами місцевої влади. Вона стосується співпраці з територіальною обороною, громадськими формуваннями, які можуть допомагати прикордонникам. Мовляв, це резерви максимально мобільні для того, щоб за необхідності вийти на будь-яку ділянку кордону.

Напередодні Кабмін виділив з резервного фонду Державній прикордонній службі України 21 млн грн. для облаштування державного кордону з метою зміцнення обороноздатності держави.