Перемогла нова політична формація «Продовжуємо зміни». Перевагу новим обличчям у політиці віддав 673 141 виборець, що становить 25,67 відсотка від усіх, хто проголосував. На другому місці залишилася партія «Громадяни за європейський розвиток Болгарії» (ГЄРБ), якій соціологи до виборів передвіщали упевнену перемогу, але за неї проголосувало 22,74 відсотка. До нового складу парламенту 47-го скликання проходять також Рух за права й свободи (РПС), який представляє інтереси турецької меншини - 13 відсотків, Болгарська соціалістична партія (БСП) - 10,21 відсотка, партія «Є такий народ» - 9,52, об'єднання «Демократична Болгарія» - 6,37 і партія «Відродження» - 4,86.

ЦВК повідомила, що на виборах президента Болгарії у першому турові переміг чинний глава держави Румен Радев, за якого проголосували 49,41 відсотка виборців, або 1 322 128 осіб. Його основний опонент - ректор Софійського університету Анастас Герджиков набрав 22,82 відсотка голосів. Оголошено, що саме між ними 21 листопада громадяни мають зробити вибір. Для перемоги претендентам буде достатньо простої більшості голосів виборців.

ЦВК підтвердила, що явка на вибори, які відбулися 14 листопада, була рекордно низькою за весь час проведення демократичного голосування в країні - 40,5 відсотка.

Переможці парламентських виборів з партії «Продовжуємо зміни» категорично заявили, що цього разу їм вдасться сформувати уряд. І повідомили, що вони вже почали консультації з іншими політичними силами, за винятком партії ГЄРБ і Руху за права й свободи. А чинний поки президент Румен Радев повідомив, що в разі перемоги одразу видасть указ про скликання нового складу парламенту і вручить мандат на формування уряду переможцям. Утім, інший кандидат у президенти також заявив, що із цим баритися не стане.

Тим часом лідери деяких партій, які втратили свої позиції порівняно з результатами двох дострокових виборів, почали повідомляти про свої відставки. Першими про це заявили керівники об'єднання «Демократична Болгарія», а у вівторок - багаторічна голова Болгарської соціалістичної партії Корнелія Нінова. Вона зазначила, що на її відставці наполягали прес-секретар попереднього уряду й люди з оточення президента Румена Радева, якого соціалісти активно підтримували. Прес-служба глави держави спростувала таке твердження, але Нінова так упевнено й довірчо сповіщала про це в програмах майже всіх основних телеканалів, що це, на думку багатьох, позбавить Румена Радева 21 листопада кількох тисяч голосів.