ЗМІ зазначають, що за останні 30 днів 1500 хворих на ковід померли, при цьому 800 з них пішли з життя в період з 1 по 16 листопада. У зв'язку з цим у медиків, які працюють на першій лінії боротьби з коронавірусом,  поганий прогноз: до початку грудня число заражених і померлих зростатиме. 

Особливо важка ситуація складається на півночі країни, де система охорони здоров'я лише за крок від повного колапсу, бо в усіх клініках уже перевищено їх можливості. 

Головний лікар клініки «Папагеоргіу» у Салоніках Нікос Каправенелос повідомив в ефірі телеканалу Skai TV, що у відділенні інтенсивної терапії просто немає вільних ліжок і нових пацієнтів доводиться розміщати в підсобних приміщеннях і коридорах, де немає необхідної апаратури. В цій клініці довелося закривати відділення, де проходили лікування пацієнти з онкологічними захворюваннями, і терміново переобладнати його для прийму коронавірусних хворих. Але постала нова проблема -- не вистачає лікарів, медичних сестер і санітарів. 

Медики обвинувачують уряд у тому, що він не тільки не підготувався до четвертої хвилі пандемії, а й зараз усі проблеми вирішують із черепашачою швидкістю. Об'єднання медиків пропонували мобілізувати на боротьбу з COVID-19 за хорошу платню приватних лікарів і медсестер, які працюють із ними. Їх можна було розподілити по всіх лікарнях і закрити хоча б кадрову проблему. Але міністерство охорони здоров'я під різними приводами відкладає ухвалення такого вольового рішення. І ця нерішучість коштує життя деяким громадянам. 

На цьому тривожному тлі власники ресторанів провели  одноденну акцію протесту проти вимоги влади, щоб до закладів допускалися лише клієнти з «зеленим сертифікатом» чи c негативним тестом на ковід. Профспілка Poese, яка об’єднує понад 100 000 закладів громадського харчування, повідомила, що сектор через різні обмеження з пандемії втратив у період між 2019-м і 2020 роком 37 відсотків від колишнього обороту.  І зараз багато хто перебуває на межі банкрутства. А влада продовжує жорстко карати власників ресторанів, якщо перевіряльники виявлять у ньому клієнта без необхідних документів. Штраф для них піднято до 5000 євро. Тоді як сам порушник, котрий хитрістю проник у кафе чи ресторан, заплатить лише 300 євро. Перевіряльники мають також право закривати заклад для проведення в ньому санітарної обробки. Але протестувальники самі не знають, як влада може догодити їм і водночас захистити громадян від ковіду.