Крім того, експерти переконані, що на шельфах Чорного моря є й інші родовища, тож їх пошук треба продовжувати.

З цією метою Туреччина придбала ще одне бурове судно вже сьомого покоління, котре поповнить буровий флот Туреччини, що складається із суден Fatih, Yavuz і Kanuni. Саме ці кораблі було раніше задіяно в пошуку газу й нафти в Чорному морі.

За словами міністра енергетики й природних ресурсів Фатіха Донмеза, установки нового судна дадуть змогу бурити свердловини глибиною понад 12 кілометрів, повідомляють ЗМІ. Вражають і розміри корабля. Його довжина — 238 метрів, ширина — 42, а висота бурової вежі — 104 метри. Для обслуговування судна знадобиться 200 осіб. І це, не рахуючи буровиків і геологорозвідників.

Що стосується вже відкритого газового родовища, то турецька газета Hurriyet повідомила, що його розробка має розпочатися в 2023 році. До 2028-го плановано завершити буріння 40 експлуатаційних свердловин. Від свердловини, що дістала назву Сакар’я, зараз прокладають труби великого діаметра, якими газ надходитиме на газопереробний завод причорноморського міста Філіос, у провінції Зонгулдак. Після переробки його буде перекачано до газотранспортної системи Туреччини.