Під час дебатів спалахнули неабиякі суперечки між соціалістами й демократами, які перебувають в опозиції.

Останні обвинувачували прем'єра Еді Раму й правлячу Соціалістичну партію в тому, що вони намагалися облагодіяти місцевих олігархів і виділили на розвиток галузей, де ті обіймають головні позиції, більше державних коштів, ніж на інші. «Якщо вчитатися і вдуматися в статті видатків, то можна дійти висновку: бідні албанці в наступному році стануть ще бідніші» - цю тезу в різній інтерпретації повторювали всі промовці від Демократичної партії.

Прихильники прем'єра у відповідь стверджували, що бюджет складено з прицілом на зміцнення і розвиток тих галузей, які гарантують якнайшвидше зростання економіки. А це в свою чергу дасть змогу не тільки поповнювати скарбницю, а й підвищувати зарплати та пенсії громадянам. З видаткової частини бюджету, яка запланована на рівні 4, 3 мільярда євро, більша частина коштів піде на реалізацію соціальних програм, підтримку малозабезпечених родин, будівництво житла й підвищення життєвого рівня громадян.

Головуючому доводилося не раз робити зауваження промовцям і навіть оголошувати перерви, коли словесні суперечки могли перейти в рукопашний бій. Правлячій партії не вдалося переконати опонентів. Але через те, що вона має більшість у парламенті, під час голосування проект бюджету-2022 було затверджено 76 депутатами з 140. Проти проекту проголосували лише 52. Затвердити проект плановано наприкінці листопада.