Учора станом на 12.00 російські окупанти чотири рази обстріляли українські позиції. У напрямку Мар’їнки ворог вів вогонь двічі, застосовуючи артилерію калібру 122 мм і міномети калібру 82 мм. У бік Лопаскиного противник здійснив обстріл з міномета калібру 82 мм. У районі Причепилівки ворожі війська вели вогонь зі стрілецької зброї.

«Унаслідок ворожих дій один військовослужбовець дістав поранення, несумісне з життям. Командування й особовий склад Об’єднаних сил висловлюють щирі співчуття рідним і близьким героя, який загинув за Україну», — повідомили в штабі.

Масштабні військові маневри Росії сягнуть піку приблизно наприкінці січня. Про це повідомив у телеефірі начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов, закінчивши офіційну зустріч у Пентагоні зі своїм колегою. За підсумками зустрічі він заявив, що триває масштабна спецоперація проти України з дестабілізації ситуації всередині й зовні.

«Задум Москви досить простий: дестабілізація ситуації зсередини, використовуючи дуже багато наративів — від антивакцинаторів до невдоволення з різних причин. Криза мігрантська, яка має на меті збурити суспільство. Масштабна енергетична криза, яка все-таки насувається, за нашою оцінкою. Економічна криза. І на тлі цього —  масштабні маневрування російської армії з накопиченням на певній відстані від державного кордону. Це накопичення продовжуватиметься і вийде на пік приблизно наприкінці січня», — зазначив очільник ГУР МОУ.