У рамках «Днів НАТО-2021» Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова відвідала делегація Північноатлантичного Альянсу на чолі із заступником начальника штабу — начальником головного управління партнерства Стратегічного командування з операцій НАТО контр-адміралом збройних сил Туреччини Бюлентом Тураном та представниками країн-партнерів: США, Франції, Хорватії, Чорногорії та Великої Британії.

Виконувач обов’язків начальника інституту полковник Володимир Наконечний та заступник начальника інституту з навчальної і наукової роботи полковник Ігор Сащук презентували гостям наш заклад освіти. Розповіли про можливості підготовки військових фахівців та досвід міжнародної співпраці Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова. Згодом представники делегації поспілкувалися з курсантами. Основними темами розмов стали: військове співробітництво НАТО — Україна, відносини офіцерів і сержантського складу, гендерна інтеграція та питання кібербезпеки.

Представник офісу зв’язків з громадськістю Стратегічного командування з операцій НАТО підполковник Крістоф Кані зазначив, що делегація відвідує військові заклади освіти для того, аби познайомитися з курсантами, які є майбутніми лідерами України. Також важливим є таке спілкування для розуміння того, що знають майбутні офіцери про партнерство між Україною та НАТО.

Самі ж курсанти зізнаються, що це чудова можливість не лише більше дізнатися про НАТО, а й попрактикуватися у спілкуванні англійською, виконуючи різні завдання під час практичної частини.

Представники іноземної делегації мали можливість поспілкуватися з курсантами в їдальні, а також спробувати, якими стравами годують в інституті. Гості залишилися позитивно вражені.
Ще одним місцем, яке відвідали представники Північноатлантичного Альянсу, став музей військової історії краю, де особливе місце відведено космосу і війні, яка й досі триває на сході України.

Свої побажання у книзі почесних гостей залишив керівник делегації, який зазначив, що цей день був надзвичайно важливим і корисним у співпраці України і Північноатлантичного Альянсу.

Текст і фото прес-служби Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова.