Понад сто новобранців поповнили лави в/ч 3008, що дислокується у Вінниці. На жаль, урочистість зіпсувала пандемія — місто перебуває в червоній зоні карантину. Але, як розповіла «Голосу України» прес-офіцер в/ч 3008 Анна Лазуренко, командування частини розпорядилося організувати онлайн-трансляцію події.

«Усе, що відбувалося на плацу, можна було побачити в режимі реального часу», — каже вона.

Перед тим як скласти присягу, новобранці пройшли курс молодого бійця: опанували ази військового статуту, навчилися поводитися зі зброєю тощо.

Одного з гвардійців звати Василь Кшевський. 18-річний хлопець не приховував, що зі школи хотів служити саме в Нацгвардії. Неодноразово переглядав в Інтернеті відео про гвардійців. Коли з повісткою прийшов у військкомат і його запитали, де він бачить себе, то відповів без вагань. Під час служби прагне набути військового досвіду, навиків, загартувати тіло. Переконаний, що все це знадобиться йому в подальшому житті.

Новобранці виконали ще одну почесну місію — поклали квіти до пам’ятного знака бійцям частини, які загинули на Донбасі під час захисту рідної землі від російських окупантів.

Після завершення церемонії гвардійці продемонстрували уміння рукопашного бою та тактичні навички.

Військовий оркестр частини супроводжував урочистості.

— До нас на службу приходять не тільки призовники за повісткою військкомату, — каже Анна Лазуренко. — Стати гвардійцем можуть і старші за віком. Для цього укладають контракт з частиною. Щоправда, спершу необхідно пройти медичну комісію, співбесіду з психологом. Служать у нас як чоловіки, так і жінки. Це інформація до роздумів для тих, хто має бажання присвятити своє життя захисту країни.

Вінниця.

Фото наданопрес-офіцером частини Анною Лазуренко.