2 з них — із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Зокрема, у напрямку Новолуганського ворог здійснив обстріл з мінометів калібру 82 мм, а неподалік Красногорівки — з мінометів калібру 120 мм. «Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я — задовільний», — повідомили в штабі.

Вчора у першій половині дня в напрямку Красногорівки окупанти вели вогонь із протитанкової гармати МТ-12. Втрат серед наших захисників немає.

У ЗС РФ, зокрема в оперативному угрупованні російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях, з 1 грудня розпочався новий період оперативної й бойової підготовки. Про це повідомляє ГУР МОУ.

За даними української розвідки, окупанти проводять заходи тижня бойової готовності з відпрацюванням питань приведення з’єднань і частин 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК у вищий ступінь бойової готовності. Водночас на окремих напрямках противник проводить ротацію підрозділів на передових позиціях і інтенсивну підготовку артилерійських і мінометних розрахунків. Усе це відбувається під контролем представників штабу 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ.