E. «Баварія» (Німеччина, Мюнхен) — «Барселона» (Іспанія). 3:0.

«Бенфіка» (Португалія, Лісабон) — «Динамо» (Україна, Київ). 2:0. Голи: Яремчук, 16, Жільберто, 22.

«Бенфіка»: Влаго-дiмос, Вертонген, Отаменді, Алмейда, Вайгль, Піцці (Евертон, 59), Жоау Маріу (Таарабт, 73), Грімальдо, Жільберто (Лазаро, 73), Рафа Сілва (Бернарду, 82), Яремчук (Нуньєс, 82). Тренер — Жоржі Жезуш.

«Динамо»: Бущан, Тимчик, Забарний, Сирота, Миколенко, Сидорчук (Андрієвський, 86), Шапаренко, Буяльський, Циганков (Караваєв, 79), Вербич
(де Пена, 64), Гармаш (Рамірес, 79). Тренер — Мірча Луческу.

Рефері — Деніз Айтекін (Німеччина).

Лісабон. «Ештадіу да Луш». 36 591 глядач. 13 градусів.

F. «Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Янг Бойз» (Швейцарія). 1:1. «Аталанта» (Італія) — «Вільярреал» (Іспанія) — матч перенесено через погодні умови. «Манчестер Юнайтед» — 11 очок, «Вільярреал» — 7, «Аталанта» — 6, «Янг Бойз» — 5.

G. «Зальцбург» (Австрія) — «Севілья» (Іспанія). 1:0. «Вольфсбург» (Німеччина) — «Лілль» (Франція). 1:3. «Лілль» — 11, «Зальцбург» — 10, «Севілья» — 6, «Вольфсбург» — 5.

H. «Зеніт» (РФ) — «Челсі». 3:3. «Ювентус» (Італія) — «Мальме» (Швеція). 1:0. «Ювентус» — 15, «Челсі» — 13, «Зеніт» — 5, «Мальме» — 1.

Що ж накоїв Циганков? Не влучив у порожні ворота з кількох метрів, пробив вище. Як кажуть, і кульгавий кінь у такій ситуації впорався б із завданням.

Буяльський вискочив віч-на-віч з воротарем і не поскупився, а покотив м’яч на Циганкова. Краще б сам пробив.

Звичайно, цей епізод негативно вплинув на перебіг матчу. Невдовзі кияни пропустили двічі. Спочатку Яремчук забив своїй колишній команді. Це був його перший гол за «орлів» у Лізі чемпіонів. А потім після помилки Вербича відзначився Жільберто.

Отже, в першому таймі «Бенфіка» домінувала в протистоянні з немотивованим «Динамо». Хоча кияни, як уже згадувалося, повинні були відкривати рахунок.

Господарі після перерви віддали ініціативу динамівцям. Але ті продовжували грішити в завершальній стадії атак, у реалізації їм постійно бракувало чіткості. Мали відзначитися Тимчик і Буяльський. Перший бив головою і не влучив, другий чомусь передумав завдати удару з вигідного положення.

Отаким невтішним вийшов завершальний матч «Динамо» в нинішньому євроциклі.

Мірча Луческу:

— Ми домінували в цій зустрічі, грали добре, доставляли м’яч до карного майданчика, але не вистачало агресивності, щоб завершувати атаки та забивати м’ячі. На жаль, молодість та відсутність досвіду, особливо в центральній зоні оборони, призводять до того, що ми починаємо матчі невпевнено, пропускаємо. Потім додаємо, стаємо впевненішими, але відсутність досвіду дається взнаки — так було і цього разу, і в попередньому поєдинку з «Баварією».

Вважаю, що якість та рівень гри зросли порівняно з попередніми матчами, хлопці почали впевненіше діяти, набувають досвіду. Я попросив їх у подальшому відштовхуватися від того рівня гри, який вони показували в других таймах матчів з «Баварією» та «Бенфікою». Також вони мали добрий вигляд у протистояннях з «Барселоною». Хлопці молоді, здібні, і все в їхніх руках.

На жаль, пропущені м’ячі на початку матчів завжди залишають слід, важко потім повертатися у гру. Майже у всіх поєдинках ми швидко пропускали, після чого було важко добиватися результату.

— Тепер команда матиме півроку, щоб обстояти звання чемпіона та володаря Кубка країни. Чи вдасться протягом цього часу підготувати боєздатний ансамбль, який наступного сезону знову вийде до Ліги чемпіонів та зможе обігрувати елітні клуби?

— Команда будується важко, це справа не одного моменту — купив-продав, і все в тебе вийшло. Тут потрібне зростання, копітка праця. Необхідно серед молоді знайти таланти, створити колектив. Важливо, щоб гравці повірили в те, що я їм кажу, і найважливіше — повірили в себе та один в одного.