Якщо навіть збірна команда Туреччини з футболу не зможе пробитися до фінальної частини чемпіонату світу 2022 року в Катарі, то країна все одно буде представлена там трьома тисячами… поліцейських. У п'ятницю турецька газета Daily Sabah повідомила, що їх відрядять до Катару для охорони громадського порядку під час проведення чемпіонату. 

За словами міністра внутрішніх справ Туреччини Сулеймана Сойлу, уже відібрано найкращих поліціянтів зі знанням арабської, англійської, російської та інших мов. Вони стежитимуть за порядком біля восьми стадіонів у Досі, Ар-Райяні, Лусаїлі, Аль-Хорі та Аль-Вакрі, допомагатимуть уболівальникам  орієнтуватися і робитимуть усе, щоб під час світової першості не було неприємних подій.  

Сулейман Сойлу зазначив, що, крім Туреччини, свої послуги із забезпечення безпеки в містах Катару під час проведення чемпіонату світу пропонували ще кілька арабських і європейських країн. Але організатори першості й влада Катару обрали для цього саме Туреччину, яка має величезний досвід у боротьбі з терористичними угрупованнями та нейтралізації їх окремих виконавців. Він наголосив, що у виборі Катару величезна заслуга голови Управління загальної безпеки Туреччини Мехмета Акташа та інших офіційних осіб, котрі зуміли з кращого боку представити професійні якості турецьких поліцейських.