Студент Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Роман Попов та студентка Київського національного університету культури та мистецтв Дар’я Пономаренко разом із представницею в Україні Бакинського міжнародного центру мультикультуралізму Мариною Гончарук відвідали Азербайджан, щоб узяти участь у навчальній програмі «Leading the change» від ADA University (на знімку).

Варто зазначити, що запрошення до Баку отримали переможці всеукраїнського конкурсу есе на тему «Україно-азербайджанські дипломатичні відносини», який минулого року провів ADA University серед українських студентів.

Студенти змогли ознайомитися з навчальним процесом. Після повернення до України вони розкажуть про те, які можливості та перспективи відкриває перед молоддю наш університет. «Відвідування українськими студентами Азербайджану стало важливим кроком у популяризації вивчення Азербайджану та україно-азербайджанських відносин серед української молоді. Крім цього, важливо, що під час проведення конкурсу ми змогли залучити молодь із різних куточків України до вивчення Азербайджану в рамках написання есе. А нині ми залучаємо українську молодь до безпосереднього ознайомлення з нашою гостинною країною. Дуже радий, що студенти сказали, що ця подорож мотивує їх до подальшої популяризації Азербайджану в Україні», – розповів проректор ADA University Фаріз Ісмаілзаде (на знімку).

Тим часом представниця в Україні Бакинського міжнародного центру мультикультуралізму Марина Гончарук зазначила, що освіта в Азербайджані дедалі більше цікавить українських студентів. «Є великий інтерес до участі в конкурсах про Азербайджан та програмах від місцевих університетів. Я дуже рада, що ADA University підтримує тих українських студентів, які поглиблюють свої знання про Азербайджан, та сприяє проведенню конкурсів, а також запрошує до Баку. Марина Гончарук подякувала панові Фарізу Ісмаілзаде за підтримку в проведенні україно-азербайджанських конференцій та регулярних лекцій для українських університетів. «Ми дуже вдячні йому та ADA University за ці можливості».

Студент Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Роман Попов (на знімку) розповів про те, що поїздка до Баку – це реалізація його давньої мрії, за що він вдячний ADA University та проректору університету Фарізу Ісмаілзаде. «Я давно мріяв поїхати до Азербайджану – країни, яку я вже тривалий час вивчаю і особисто доторкнутися до її культури та історії. Баку – неймовірне місто, в якому представлена унікальна старовинна архітектура, яка гармонійно переплітається із сучасними хмарочосами. Прогулюючись вулицями старого міста, я насолоджувався чудовою атмосферою та народною музикою, яка звучала у вузьких старовинних провулках. Азербайджанці – дуже привітний, душевний та гостинний народ. У мене було багато можливостей поспілкуватися з місцевими жителями і я зміг поглибити свої знання про Азербайджан як велику і сильну країну з героїчною історією. У майбутньому мрію не лише повернутися до Баку, а й пов’язати своє майбутнє з Азербайджаном. Університет ADA – це провідний університет, в якому працюють справжні професіонали, які люблять свою справу та піклуються про кожного студента. Мене вразили корпуси, їх технологічність, а також високоефективний підхід до навчання, який Україна може запозичити у цього університету. За період тренінгу я відкрив для себе багато нових знань про відносини Азербайджану та Європейського Союзу, тож у майбутньому зможу використати ці знання. ADA University – це той університет, який демонструє, якою повинна бути вища освіта у сучасному світі», – поділився враженнями та планами Роман Попов.

Студентка Київського національного університету культури та мистецтв Дар’я Пономаренко (на знімку) також мріє ще відвідувати Баку. За її словами, вона була вражена тим, як азербайджанці люблять Україну і вважають українців братнім народом.

«Подорож до Азербайджану – це унікальний досвід. Я обов’язково хочу повернутися до Баку, а також відвідати інші міста Азербайджану та побувати на інших тренінгах від ADA University. Азербайджанці – дуже гостинні та дружні. Усі, хто приїжджає сюди, почуваються як удома. Я дуже вдячна Фарізу Ісмаілзаде і ADA University за цей шанс на власні очі побачити Азербайджан, а також відкрити для себе університет, який готує фахівців міжнародного рівня. Я планую й надалі брати участь в україно-азербайджанських проектах та долучатися до популяризації Азербайджану в Україні. Я була дуже рада відвідати Посольство України в Азербайджані, де ми познайомилися з першим секретарем посольства Дмитром Бережним та третім секретарем посольства Олександром Дорофєєвим. Вони розповіли багато цікавого про роботу українських дипломатів в Азербайджані та україно-азербайджанські взаємини. І як майбутній дипломат я мрію працювати саме в україно-азербайджанській сфері», – розповіла Дар’я Пономаренко.

Вл. інф.