На знімку: на тваринницькій фермі в селі Лішня Дрогобицької ОТГ.

Найближчим часом поголів’я збільшать до сотні.

Як розповіли в міській раді, новостворене комунальне господарство в селі Лішня вирощуватиме зернові культури, займатиметься розведенням великої рогатої худоби молочних порід та птахівництвом.

Під час підготовки бізнес-плану в Дрогобичі вивчили досвід схожих підприємств, одне з яких — у селі Бугаївка Ізюмського району на Харківщині.

Перед КП «Тарком» поставлено головне завдання — забезпечити дитячі садочки та школи територіальної громади якісною молочною продукцією. Крім того, зберегти земельні паї, які нині перебувають у комунальній власності Дрогобицької громади.

До розвитку сільського господарства міську раду підштовхнутоло розширення меж громади. До ОТГ увійшли навколишні села.

«Окрім корів, плануємо розводити кіз та овець. Що важливо, найближчим часом наші дітки зможуть споживати молочну продукцію з комунального підприємства «Тарком», — наголосив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Підприємство створили на базі села Лішня. Виділили 50 га земель, на яких облаштують пасовища для худоби. Ще 120 га передадуть для вирощування кормових культур. Це багаторічні трави, кукурудза та зернобобові.

Міська рада вже веде перемовини з німецьким інвестором, який облаштує на території громади невеличкий молочний переробний завод.

Львів.

Фото прес-служби міської ради.