За словами президента, Сербія випередила всі країни Європи за показниками річного економічного зростання - 7,5 відсотка.

«Ми завершили рік з державним боргом в 56,9 відсотка від ВВП, що значно нижче прогнозів. А ВВП країни становить 53 мільярди євро - це також рекорд. У році, що настав, ми поставили нову амбіційну мету - завершити його з 58 мільярдами євро. Ще одним рекордним показником є загальний обсяг золотого запасу Сербії - 37,3 тонни. Він був установлений завдяки тому, що Сербія купила в 2021 році 12 тонн золота», - порадував Александр Вучич.

Національне статистичне бюро Сербії доповнило президента таким повідомленням: найвищого економічного зростання, в 17 відсотків, добилася торговельна галузь, не набагато від неї відстала будівельна - 15,8 відсотка. Високими темпами розвивався і сектор інформаційних технологій, сягнувши показника в 13,7 відсотка.

Провідні економісти Сербії зробили досить сміливий прогноз на 2022-й. Вони стверджують, що в першій половині року інфляція утримається на рівні трьох відсотків із плюсом чи мінусом у півтора відсотка, а потім вона піде на спад. І 2022-й Сербія завершить також з хорошими економічними показниками.