Про це заявив міністр оборони країни Бен Воллес, виступаючи в Палаті громад, повідомило ВВС. «Україна має повне право захищати свої кордони, і новий пакет допомоги більше розширює її можливості», — пояснив таке рішення міністр.

Воллес також повідомив, що першу партію озброєння відправили у понеділок, 17 січня. За словами міністра, надане оборонне озброєння має малий радіус дії, не є стратегічним і «не становить загрозу для Росії».

Для інструктажу по роботі з цим озброєнням на перших етапах до України також приїде невелика команда британських військових.

За словами Бена Воллеса, є «обґрунтовані та реальні підстави непокоїтися», що російські війська можуть вторгнутися в Україну. «Більше того, в останні тижні ми спостерігаємо загострення російської риторики, посилення кіберактивності та широке розповсюдження дезінформації, що може стати фальшивим приводом для російської військової інтервенції», — зазначив він.

Воллес також повідомив, що запросив російського міністра оборони Сергія Шойгу відвідати Лондон у найближчі кілька тижнів, щоб обговорити питання безпеки, і додав, що хотів би дружити з Росією.

«Я досі сподіваюсь, що дипломатія переможе», — додав він, повідомляє ВВС-Україна.

Міністр оборони України Олексій Резніков подякував Лондону за рішення надати Україні озброєння. «Україна високо цінує рішення Великої Британії надати новий безпековий пакет з легкими протитанковими збройними системами захисту! Дякуємо нашому другові Бену Воллесу за чудовий виступ у британському парламенті», — написав він у Твіттері.