За два дні проведено інспекції Львова та Києва. У вівторок, 18 січня, відбулася робоча зустріч в Офісі Президента України з делегатами ФІБА-Європа та керівництвом Федерації баскетболу України. Зокрема, від імені України представникам міжнародної федерації влада підтвердила гарантії української держави виконати всі необхідні вимоги до організації Євробаскета-2025.

Під час робочої зустрічі презентовано проекти двох арен, які побудують до турніру. Нові Палаци спорту мають з’явитися у Львові та Києві.

У Києві арену збудують на лівому березі Дніпра біля Міжнародного виставкового центру. Вона розрахована на 15 880 глядачів. Введення в експлуатацію очікується наприкінці 2024 року.

У Міністерстві молоді та спорту зазначають, що баскетбол є одним із пріоритетних видів спорту в Україні, та планують зробити все для того, щоб ФІБА-Європа надала Україні право проводити Євробаскет.
Делегація ФІБА-Європа також відвідала Львів. Там гості ознайомилися з програмою підготовки міста до майбутнього чемпіонату Європи та відвідали місце спорудження багатофункціональної арени на 10 000 глядацьких місць, поблизу «Арени Львів».

Чемпіонат Європи 2025 року серед чоловічих національних збірних має відбутися у вересні в чотирьох країнах. На право проведення поєдинків Євробаскета претендують Україна, Кіпр, Фінляндія, Латвія, Угорщина та РФ. Господарів ЧЄ-2025 ФІБА-Європа назве 29 березня 2022 року.

На знімку: такою має бути багатофункціональна арена в Києві.

Фото ФБУ.