У його рамках дітей з багатодітних родин і дитбудинків сімейного типу вкотре запросили до книгозбірні на низку цікавих заходів.

У відділі краєзнавства підлітки ознайомилися зі старовинними листівками з колекції відомого кропивницького філокартиста Юрія Тютюшкіна, а також дізналися, як святкували Різдво та Новий рік в Єлисаветграді (нині Кропивницький) на початку ХХ століття.

Для дітей молодшого віку бібліотекарі разом із волонтерами влаштували міні-квест «Побажання в книжках», під час якого потрібно було відшукати привітання. Завдання виявилося непростим, адже були зашифровані і книжка, і сторінка, і навіть рядок тексту. Бонусом для шукачів став майстер-клас, на якому діти робили тигренят, янголят та сніжинки.

Паперовий театр Камішібай розгорнувся у відділі документів іноземними мовами. Наймолодші відвідувачі дивилися казку «Бременські музики» та співали пісеньки-руханки англійською мовою, виготовляли монстрів та розмальовували на смарт-дошці новорічну картинку.

У відділі документів з економічних, технічних та природничих наук діти складали новорічні пазли, вирізали сніжинки і робили невеличкі ялинки в змішаній техніці оригамі та квілінгу. А в інтернет-центрі малеча виготовляла ялинки з цукерок.

У відділі рідкісних та цінних видань читачам показали стародруки XVII—XIX століть, історичні та художні видання. Особливо зацікавили перший слов’янський підручник з арифметики Леонтія Магнітського, Євангеліє найбільшого формату та мініатюрне, книжки, друковані на папері з рисової соломи, та рукописи на пергаменті.

Поки діти розважалися, їхні мами і тати завітали у відділ мистецтв на виставку печворку Людмили Кривенко, де розташувалися унікальні картини, «намальовані» тканиною. Розмова про роботи майстрині перейшла в тему дитячої творчості та ролі книжки в ній. Батьки згадували свої улюблені дитячі книжки і розповідали про ті, які читають сьогодні.

«Коли дитина живе в люблячій родині, вона розвивається за своєю природою і здібностями. Вона починає виявляти свою творчу індивідуальність, і в цей час підтримка батьків вкрай важлива», — переконана заввідділу мистецтв Світлана Ушакова.

У фондах бібліотеки є велика кількість цікавої літератури для дорослих і дітей, а її працівники докладають максимум зусиль, щоб спілкування відвідувачів із книжками було цікавим, а дозвілля — змістовним.

Кропивницький.

Фото надано бібліотекою.