Під час перебування міністра закордонних справ Греції Нікоса Дендіаса в Маріуполі.

Під час візиту вони цікавилися ситуацією в районі Азовського моря, зокрема, відвідали торговельний порт і військову частину.

Очільник делегації, голова Комітету із закордонних справ Європарламенту Девід Мак-Аллістер наголосив, що головна мета приїзду — продемонструвати солідарність з Україною з боку ЄС перед ризиком військової агресії Росії.

«Європейський Союз дуже чіткий у своїй позиції. Ми хочемо вирішити конфлікт через дипломатичні переговори. Це єдиний спосіб. Ніхто не хоче військового конфлікту», — наголосив Девід Мак-Аллістер.

За словами голови підкомітету з безпеки та оборони Наталі Луазо, підтримка України здійснюється шляхом надання додаткового фінансування та обладнанням, яке має підвищити стійкість країни.

«Ми прагнемо продемонструвати європейську єдність перед дезінформацією, яка навалою надходить із Росії. Робимо все для зниження ескалації. Україна має мати власний вибір майбутнього і своїх союзників», — наголосила Наталі Луазо.

Також цими днями у Маріуполі побував міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас. У місті він провів зустрічі з представниками міської та районної ради і районної держадміністрації.

Секретарка міської ради Ксенія Сухова під час зустрічі наголосила, що грецька культура тісно пов’язана з Маріуполем, і на Приазов’ї проживає найбільша в Україні діаспора греків.

Нікос Дендіас високо оцінив культурний та економічний розвиток міста, зазначив, що здивований його красою, та зауважив, що він радий відвідати Маріуполь.

«Я радий бути у Маріуполі. Важко не помітити, проїжджаючи його вулицями, яким гарним стало місто. Особливо було приємно побачити назву Маріуполя грецькою мовою. Вивчаючи історію Маріуполя, я дізнався про пережиті у 2014 році складнощі та водночас — виявлений професіоналізм муніципалітету у їх вирішенні. Сьогодні я тут, тому що уряд Греції хоче підтримати місто. Ми вражені  вашою завзятістю, яка може стати прикладом виходу з кризи для інших країн», — зазначив Нікос Дендіас.

Донецька область.

Фото Маріупольської міської ради.