Як повідомляє КК «Київавтодор», на оновлення тут чекали 18 років. Зазначається, що роботи виконуватимуть цілодобово й перший етап мають закінчити до Дня міста.

На головній вулиці столиці, згідно з проектом капремонту, покладуть тришарове асфальтобетонне покриття, на тротуарах буде гранітне мощення, облаштують і нові велодоріжки, нову пластикову дорожню розмітку, тактильні елементи покриття та світлофори зі звуковими сигналами. Як обіцяють проектувальники, вулиця отримає більше озеленення. На оновлених газонах влаштують систему автополиву й висадять нові дерева. До речі, каштани — в пріоритеті. Їх планують висадити аж понад 400 штук. Також обіцяють встановити декоративні гранітні кулі.

Стосовно ж перекриття вулиці під час ремонту, то по всій довжині таке не планується, а передбачено обмеження руху лише в окремих кварталах. Зокрема, на ділянках вул. Б. Хмельницького — пл. Європейська і вул. Б. Хмельницького — пл. Бессарабська. Схеми об’їзду опублікують на офіційних ресурсах КМДА згодом. Повністю закінчити ремонт Хрещатика мають восени.

Вл. інф.