Жителі Баштанки, Снігурівки та прилеглих сіл в Миколаївській області коктейлями Молотова, підручними засобами та просто голіруч зупиняли та громили ворожу техніку.

За підтримки ЗСУ вдалося винищити 800 одиниць техніки. Як розповів в Телеграм-каналі голова Миколаївської військової адміністрації Віталій Кім: «Люди у селах просто зупиняють техніку. Цивільні беруть у полон військових. Я захоплююся нашими земляками -- палять техніку, женуть їх з Миколаївщини!» Сьогодні вранці він написав: «Орки спати не дали. А  ми провели операцію «Циган». Багато техніки спалили, дещо забрали собі. Загалом, орки на нас образилися сильно».

У результаті Баштанська тероборона поповнилася на два БТРи. Також мешканці Баштанки захопили російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс Панцир-С. Після розгрому колони російські військові розбіглися по лісах. Зараз на них полюють місцеві мисливці. Щойно стало відомо, що росіян виявили. А Віталій Кім запропонував місцевим організувати акцію «Обмінюємо військову техніку на їжу, квитки додому та гарантії того, що ми нічого з вами не зробимо».

Героїчні баштанці та снігурівці фактично не дали можливості ворогу прорватися до Кривого Рогу та Кіровограду. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив у фейсбуці: «Було отримано інформацію про колону російських військових, яка рухалася в сторону Кривого Рогу з Баштанки й налічувала майже 800 одиниць колісної техніки. Наші захисники відпрацювали оперативно, не лишивши ворогу шансів навіть потрапити на територію Дніпропетровщини. Колону атакували з повітря, окупантам міцно дісталося. І дістанеться знову з іще більшою силою, якщо спробують знову прорватися через кордон області». Він додав, що ворог ніколи не отримає Кривий Ріг, як не отримає жодного клаптика землі будь-якого іншого населеного пункту Дніпропетровщини.

Серед наших втрат - один вертоліт. Обидва пілоти живі. Наразі ситуація в області залишається напруженою. А інтернетом поширюється новий мем: «На…й танки. Ми з Баштанки!»

Фото з відкритих джерел.