Ворожі обстріли Лисичанська, Попасної, Сєвєродонецька та інших міст Луганщини показують, що російські окупанти масово й із особливою цинічністю розстрілюють із артилерії об’єкти цивільної інфраструктури.

 «У Лисичанську російські війська вкотре відкрили вогонь по домівках з мирним населенням. Їм байдуже, хто гине – наш військовий, українська жіночка чи маленький хлопчик. Росіянам наплювати на те, що жителі половини області вимушені жити без тепла та світла, пити підвізну українськими пожежниками воду, – наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай. – Вони майже знищили Гірську громаду, тепер обстрілюють житлові квартали Лисичанська та Попасної».

На знімках: пошкоджені обстрілами житлові будинки.

У Попасній та Лисичанську через руйнівні обстріли з рашистських градів відсутні світло, вода та тепло. В районі колишнього заводу гумово-технічних виробів та Склозаводу, рятувальники майже добу розбирали завали та гасили пожежі.

У Попасній пошкоджені школа № 20, дитячий центр «Лелека», майже всі об’єкти комунальної інфраструктури. «Все, що ми відбудовували протягом цих восьми років, росіяни намагаються перетворити на суцільні руїни», – зазначив Сергій Гайдай.

Зараз на Луганщині – масштабні відключення електрики, води, тепла та перебої з мобільним зв‘язком й інтернетом. Унаслідок обстрілів залишались пошкодженими лінії електропередач у Щасті, на Попаснянщині, у Бідоводську, Новоайдарі, Старобільську, Сєвєродонецьку, Сватовому, Станиці Луганській. «Ситуація нестабільна і щохвилини змінюється», - зауважив Сергій Гайдай.

Фото Луганської обласної військової адміністрації.