Незважаючи на гуркіт канонади, патріотичні містяни вшанували пам’ять великого сина українського народу, якій попереджав: «Бо москалі - чужі люде, роблять лихо з вами».

Мітинг розпочався з виконання Державного гімну України (на знімку) та вигуком «Слава Україні! Героям слава!». Потім запросили виступити всіх бажаючих. Голова крайової організації Народного руху України Юрій Діденко наголосив про підступність росіян та їхню зверхність щодо українців. «Саме про це багато писав наш пророк Тарас Шевченко. І нині його слово залишається на передньому рубежі боротьби за Україну».

Учасник АТО/ООС, громадський діяч Олег Кравець (на знімку) зазначив, що Україна безумовно переможе агресора, бо має неймовірну мужність та незламний дух, підкріплені поезією Кобзаря. Він прочитав власний вірш, який написав у 2014-му році до Дня народження Т.Г. Шевченка та наголосив на необхідності закриття неба над Україною. 

На знімку (зліва направо): громадський активіст, відомий освітянин Леонід Ржепецький, учасник АТО/ООС Олег Кравець, голова крайової організації Народного Руху України Юрій Діденко

Також перед присутніми виступили голова Миколаївської обласної Спілки письменників України Віра Марущак, громадський активіст та відомий в області освітянин Леонід Ржепецький. Він зачитав вірш, який написав сьогодні: 

«Нехай зневіра не ввійде в наш дім, 
Нехай сил, мужності усім прибуде,
Коли із нами є Шевченка заповіт, 
То свята Воля завжди з нами буде!»

Учасники мітингу поклали квіти до пам’ятника Кобзареві.

Учасники мітингу виступили за закриття неба над Україною. 

Фото автора.