Найстрашнішу добу за час війни пережив Сєвєродонецьк на Луганщині. Внаслідок трьох масованих артилерійських обстрілів, вчинених російськими військами, у місті є загиблі, багато будинків зруйновані. За добу з 8 на 9 березня ворогом також були обстріляні Лисичанськ, Рубіжне, Попасна, Кремінна, Метьолкіне.

«Російська армія продовжує розстрілювати житлові квартали наших міст. Лише Сєвєродонецьк за 24 години зазнав трьох масованих обстрілів, – повідомив очільник Луганської області Сергій Гайдай. – Загалом упродовж доби на території області були пошкоджені або повністю зруйновані 63 будинки. Людей охоплює страх, на що і розраховують росіяни, які намагаються нас зламати. Зламати на фронті вони не в змозі, тому зриваються на звичайних громадянах та їх домівках. 

На знімках: приміщення департаменту цивільного захисту облдержадміністрації у Сєвєродонецьку.

Знайдені тіла десятьох загиблих, поранення отримали дев’ятеро осіб. Одну жінку росіяни вбили у Міжнародний жіночий день на вулиці 8 березня в Сєвєродонецьку».

Впродовж 8 березня росіяни обстріляли житлові будинки та споруди в Сєвєродонецьку за адресами: вул. Курчатова, 17 а (дитячий садок № 42), вул. Б. Ліщини, магазин «Стройка» та АЗС «Паралель», пр. Центральний, 40 (два  постраждалих), пр. Центральний, 49 (два  постраждалих), перехрестя пр. Космонавтів та пр. Гвардійський (знайдено загиблого), вул. Гагаріна, 106 (потрапляння поряд з авто медичної служби, знайдено двох загиблих), вул. 8 Березня, 18, (біля будинку знайдено загиблу жінку), пр. Хіміків, 20 (знайдено загиблого), вул. Донецька 46 а (постраждалий), вул. Донецька, 28 а (три  постраждалих), пр. Хіміків, 34 (знайдено загиблого), вул. Менделєєва, 43 (знайдено загиблого), пр. Гвардійський, 63 а (знайдено загиблого).
Ще двох загиблих внаслідок обстрілів знайдені в Рубіжному (вул. Менделєєва, 27). Обстріляні також ЗОШ № 4 у Лисичанську, будинки у Рубіжному (пр. Московський, 1) та Кремінній (вул. Центральна 148, та вул. Партизанська, 36).

9 березня зранку російські війська вели обстріл житлового кварталу між шосе Будівельників та вул. Курчатова. Від обстрілу постраждали квартири на перших трьох поверхах будинку по шосе Будівельників, 11-б, та станція технічного обслуговування. Також постраждав житловий будинок у Метьолкіному.

Іван ТЕРЕЩЕНКО.

Фото з Фейсбук-сторінки Сергія Гайдая.