Обласний гуманітарний штаб у Льодовому палаці Сєвєродонецька

Гумконвоєм, зокрема, привезені для містян, що потерпають від ворожих обстрілів, 20 тонн продукції птахофабрики «Наша Ряба» та поліпропіленова плівка, ковдри й теплі речі. 

Цього ж тижня Управління Верховного комісара ООН у справах біженців доправило до Рубіжного 1,5 тонни м’ясних полуфабрикатів, замороженої риби та рибних пресервів. Зараз Рубіжне - на межі гуманітарної катастрофи через тривалі потужні обстріли рашистів, тож будь-яка підтримка тут є неоціненною.

 Під час отримання гуманітарного вантажу від Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю

Безпечне проходження вантажів забезпечив обласний гуманітарний штаб, що діє з 24 лютого у Льодовому палаці Сєвєродонецька. 

«Ситуація дуже складна. Через відсутність «зелених коридорів» налагодити стабільне постачання товарів першої необхідності та продуктів харчування з інших регіонів буває досить важко. Міжнародним організаціям та волонтерам, які працюють у Луганській області, доводиться формувати гуманітарні вантажі з товарів, які ще можливо закупити на прилеглих оптових базах та у місцевих товаровиробників», - розповів заступник начальника Луганської обласної військової адміністрації, координатор штабу Володимир Чередніченко.

Заступник очільника області подякував Чернівецькій облдержадміністрації, УВКБ ООН у Луганській області, ГС «Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю» та ПАТ Миронівська птахофабрика «Наша Ряба», які організували ці поставки.

В Луганську область продовжує надходити гуманітарна допомога від волонтерських організацій, підприємців з усієї України, релігійних громад та просто небайдужих громадян. Це - продукти харчування, засоби особистої гігієни, ліки. Першочергово підтримку отримують люди з інвалідністю, мешканці похилого віку, самотні матері з малолітніми дітьми, багатодітні сім'ї.

За сприяння волонтерів адресна допомога передається до бомбосховищ та укрить, де перебувають великі групи мешканців, і за адресами маломобільних самотніх осіб з інвалідністю.

У штабі повідомили, що для отримання гуманітарної допомоги нужденним особам слід звернутися за телефоном (099) 390-31-94 та залишити заявку, або надіслати звичайне смс-повідомлення на телефон (099) 455-28-35. Обов'язково потрібно зазначити адресу доставки та кількість осіб, що потребують на допомогу.

Іван ТЕРЕЩЕНКО.
Фото Луганської обласної військової адміністрації.