Нехтуючи міжнародним правом, російські війська завдають постійних ракетних ударів по українських містах, знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів, цілеспрямовано вбиваючи мирних громадян, обстрілюють лікарні, пологові будинки із всіх видів озброєння, в тому числі і з тих, що заборонені міжнародними конвенціями, перешкоджають створенню гуманітарних коридорів для евакуації цивільного населення.

Застосування лише економічних санкцій проти Росії все ще не є достатнім, аби вона припинила своє вторгнення в Україну. Поглиблення міжнародної ізоляції країни-агресора має стати тим кроком, який здатен зупинити спровоковане російською стороною кровопролиття та зазіхання на суверенітет і територіальну цілісність України.

Закликаємо міжнародну спільноту розглянути можливість виключення Росії зі всіх міжнародних організацій, і перш за все – з Ради безпеки ООН, де Росія має право вето і блокує прийняття будь-яких рішень, які засуджують її агресію проти України.

В умовах, коли від російської зброї гинуть безневинні українські громадяни, Комітет звертається до міжнародних організацій з закликом припинити будь-яку співпрацю з Російською Федерацією, адже своїм перебуванням у них країна-агресор руйнує самі основи світової безпеки.

Інформаційне управління