Чотирьом співробітникам поліції Луганщини повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Кримінальні провадження проводяться за процесуального керівництва обласної прокуратури.

За даним слідства, 9 березня 2022 року працівники поліції пройшли співбесіду з представниками так званої «ЛНР» окупаційної адміністрації РФ з метою переходу на бік ворога. У ході «працевлаштування» правоохоронці надали згоду на вступ до лав незаконно створеного так званого «Старобільського РОВД МВД ЛНР».

10 березня 2022 року фігуранти присягнули на вірність так званій «Луганській народній республіці», що є частиною окупаційної адміністрації Російської Федерації, й продовжували виконувати свій злочинний умисел, спрямований на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України. 

Досудове розслідування проводиться слідчими Державного бюро розслідувань.За вчинене фігурантам загрожує п’ятнадцять років за ґратами або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Ілюстрація прес-служби Луганської обласної прокуратури.