https://www.change.org/.../film-institutions-and-film... Про це написав український режисер Михайло Іллєнко на своїй сторінці у Фейсбук.

"Я підтримую цю ініціативу. Варто додати, що проблема виходить за рамки кіно.

Спочатку Тютчев нам повідомив, що «Умом Россию не понять, аршином общим не измерить: у ней особенная стать – в Россию можно только верить» (поетичний шедевр - індульгенція на зраду, підлість, обман, насильство, на вісім років війни, зокрема на останні шістнадцять діб…). Потім нам запропонували міф про «Загадочную русскую душу» (наче чукотська душа не загадкова, наче взагалі буває не загадкова душа). Слідом російські письменники і поети розгорнули ці тези у своїх творах і оприлюднили плани: «А князь тем ядом напитал свои послушливые стрелы и с ними гибель разослал к соседям в чуждые пределы» (російська військова доктрина в рядках Пушкіна). 
Як це не мерзотно виглядає, саме російську культуру і російську мову імперія зробила передовим загоном лагідного вторгнення в душі, в побут в мову спілкування через літературу, поезію, кіно… 
Потім прозвучало останнє попередження: «Россия там, где русский язык!» Будь-який спротив оголошувався «Войной против русскоязычного населения»… І, нарешті, гаряча фаза: «Операция по спасению русскоязычных» - вибухають бомби в українських містах, навіть там, де більшість чомусь і досі спілкується російською – падають ракети на пологові будинки і лікарні.
Бойкот російської культури – твереза відповідь на цю стратегію. Бойкот і, одночасно, розвиток власної культури. Ми запізнились на 30 років", -- написав режисер.