Але ймовірність того, що у нас буде дефіцит продуктів сільськогосподарського виробництва, є мінімальною. Про це заявила на брифінгу директор департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації Тетяна Гетьман. 

Важливо розуміти, що Україна є величезним світовим експортером сільськогосподарської продукції. Тетяна Гетьман зазначила: «Майже 60% усіх зернових ми експортували. Навіть якщо врожай буде наполовину менший, ніж минулого року, цього вистачить для наших нагальних потреб. Ми розуміємо, що посівна у південних регіонах України не пройде в таких обсягах, як минулого року. Тому зосереджуємо роботу на Західній Україні». 

Тетяна Гетьман повідомила, що до 1 квітня на Львівщині завершать сіяти ярі культури. Погода у регіоні посприяла сільськогосподарським роботам. Під посівні залучатимуть усі можливі площі, де тільки може щось вирости.

«Ми звернулися до Міністерства аграрної політики з пропозицією розробити механізм залучення до аграрних робіт землі сільськогосподарського значення, які перебувають у комунальній власності. Аби ці землі віддавалися аграріям, а не виставляли на аукціон», -- сказала Тетяна Гетьман.

Зараз держава усі фінанси скеровує на зміцнення Збройних Сил України, а також -- на підтримку вимушено переміщених осіб. Області, які є в тилу, мають піднімати економіку. Відтак начальник Львівської ОВА Максим Козицький подякував усім аграріям, які ставляться з розумінням до викликів сьогодення, та налаштовані збільшувати посівні площі. Додамо, що цьогоріч на Львівщині посівну площу збільшують на понад тисячу гектарів. 

«Зараз на Львівщині врегульовуємо зростання цін та нестачу пального, зокрема, для аграріїв. Зараз такий час, що потрібно адаптовуватись до ситуації і працювати на всіх фронтах», -- зауважив очільник Львівської ОВА.

Львів.

Фото Львівської ОВА.