Понад 700 одиниць зібраної за три місяці на Дніпропетровщині зброї пішли на переплавлення. Майже тонна металу потрапила до заводської доменної печі. Серед знищеного — 251 одиниця мисливської зброї, 335 одиниць газової, 68 травматичної та 72 одиниці холодної зброї. Усе це було вилучено, здано добровільно або проходило за матеріалами кримінальних проваджень як речові докази, повідомили в прес-службі ГУ МВС України в області.

Як розповів начальник відділу громадської безпеки міськуправління С. Хутірний, з початку року органи внутрішніх справ Дніпропетровська розпочали 405 кримінальних проваджень за фактами вилучення зброї з незаконного обігу за ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими матеріалами», санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.
«Під час проведених у листопаді заходів щодо добровільної здачі зброї було вилучено 64 одиниці вогнепальної зброї та 143 одиниці спецзасобів, а також шість одиниць снарядів часів війни, — зазначив правоохоронець. — З них 22 одиниці легалізовано у встановленому порядку, 49 спрямовано на реалізацію в спеціалізовані магазини, решту — знищено».
Фото прес-служби ГУ МВС України в області.